Юридична компанія

9:00 - 18:00

Працюємо з Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

Міністерство фінансів України затвердило податкову консультацію під нову звітність з трансфертного ціноутворення.

Юридична компанія Incolanse > Новини  > Міністерство фінансів України затвердило податкову консультацію під нову звітність з трансфертного ціноутворення.

Міністерство фінансів України затвердило податкову консультацію під нову звітність з трансфертного ціноутворення.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, зверніть увагу, що шістнадцятого серпня Міністерство фінансів України затвердило податкову консультацію під нову звітність з трансфертного ціноутворення (далі – ТЦУ). У наказі Мінфіну №345 від 16.08.19 року, чиновники дали роз’яснення, щодо деяких питань застосування правил ТЦУ представництвами нерезидентів в Україні.

Про що йде в документі?

Чиновники пояснюють, що у випадках, коли операції представництва нерезидента здійснювалися виключно в рамках діяльності підготовчого або допоміжного характеру для такого нерезидента, то такі операції не визнаються контрольованими для цілей передбачених ст. 39 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Таким чином, подавати за ним звіт про контрольовані операції такого представництва нерезидента не потрібно.

Відповідно до узагальнюючої податкової консультації, кошти, отримані від нерезидента на забезпечення діяльності постійного представництва або призначені для перерахування резидентам за надані ними послуги (виконані роботи) для нерезидента, є господарськими операціями для цілей ТЦО. В такому випадку, при визначенні вартісного критерію обсягу господарських операцій відповідно до пп. 39.2.1.7 п. 39.2 ст. 39 ПКУ (десять млн. грн. за відповідний податковий (звітний) рік), вони враховуються в повному обсязі.

Зверніть увагу. Відповідно до п. 53.1 ст.53 ПКУ платник податків, який діяв відповідно до узагальнюючої податкової консультації, не може бути притягнутий до відповідальності (в тому числі і фінансової) за діяння, що містять ознаки податкового правопорушення. Навіть якщо в майбутньому така податкова консультація була змінена або скасована.

Також нагадаємо, що звіт про контрольовані операції за 2018 рік потрібно подати до 1-го жовтня 2019 року включно.
Друзі, а що Ви думаєте, щодо нової податкової консультації, та чи мали Ви вже досвід в підготовці і подачі звіту по ТЦО? Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук