Юридична компанія

9:00 - 18:00

Працюємо з Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

Парламент планує розширити повноваження НБУ.

НБУ

Парламент планує розширити повноваження НБУ. Відповідний Законопроект №4367 депутати підтримали в першому читанні.

Що це означає?
Прийнятий документ передбачає нові вимоги до банків та їхнього керівництва. Таким чином автори Законопроекту №4367 планують удосконалити корпоративне управління в банках.

Що зміниться?
Якщо ж закон приймуть в цілому, то Регулятор отримає право встановлювати банкам індивідуальні розміри економічних нормативів в залежності від ризикованості діяльності. НБУ також зможе вимагати зміни персонального складу ради або правління банку, якщо поточний склад цих органів не здатний забезпечувати ефективне управління та контроль за діяльністю фінустанови. Документ впроваджує нову структуру капіталу, яка посилить здатність банку поглинати збитки та вводить додаткові вимоги до членів ради і правління банку.

Отже, такі комплексні зміни спрямовані перш за все на підвищення рівня нагляду за банками і банківською системою та на збільшення прозорості банківської системи. Успішна реалізація норм Законопроекту №4367 дозволить ввести в Україні кращі світові практики регулювання і функціонування банківських систем.

Друзі, а як Ви вважаєте, чи сприятимуть такі зміни зміцненню довіри громадян до банківської системи України?Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук