Юридична компанія

9:00 - 18:00

Працюємо з Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

У Вищій школі адвокатури прочитали курс про правила адвокатської етики в Україні та Європейському Союзі.

Юридична компанія Incolanse > Новини  > У Вищій школі адвокатури прочитали курс про правила адвокатської етики в Україні та Європейському Союзі.

У Вищій школі адвокатури прочитали курс про правила адвокатської етики в Україні та Європейському Союзі.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, учора у Вищій школі адвокатури прочитали курс про правила адвокатської етики в Україні та Європейському Союзі. В обговоренні цієї теми прийняла участь і наша колега, адвокат Ольга Александровна.

Учасники вебінару поговорили про конфіденційність, рекламу та дисциплінарні стягнення. Українські адвокати повинні дотримуватись, крім українських правил адвокатської етики України, також й Кодексу поведінки європейських адвокатів правил країн ЄС. Кодекс поведінки європейських адвокатів був прийнятий на пленарній сесії ради адвокатських асоціацій та правових товариств Європи 28 жовтня 1988 року, з наступними змінами , ухваленими на 4 пленарних засіданнях РААПТЄ, останнє 20 серпня 2007 року. Адвокати, які трудяться на теренах ЄС, мають дотримуватися загального кодексу правил для адвокатів країн співтовариства.

За цими правилами адвокат має заплатити за обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності, а якщо цього не зробив — повідомити клієнта. Натомість законодавство України не передбачає такого страхування, воно є виключно добровільним. Цікавим також є те, що адвокат у ЄС має право вимагати гонорар в іншого адвоката за рекомендацію клієнтові. Тобто, за правилами адвокатської етики в ЄС: якщо адвокат доручає колезі вести справу, то в разі неплатоспроможності клієнта має сам заплатити гонорар.

Щодо штрафів, то якщо в нашій державі існує лише 3 види стягнень: попередження, зупинення та позбавлення права на професійну діяльність, то в країнах ЄС за попередженням іде догана, потім штраф і тільки як найвища міра — зупинення діяльності та виключення з колегії адвокатів по життєво, тобто без права поновлення.

Також адвокат має дотримуватися дресс-коду. В Україні 37% скарг від суддів, які надходять до КДКА стосуються саме зовнішнього вигляду адвоката.

Для захисту адвокатської таємниці адвокат у ЄС зобов’язаний використовувати виключно ліцензійне програмне забезпечення та інші засоби для охорони даних від несанкціонованого розголошення. Обов’язок адвоката – дотримання професійної таємниці, – необмежений у часі.

Окремої уваги було приділено саморекламі адвоката у ЄС. У рекламі може бути лише ім’я, прізвище й телефон адвоката. Реклама має бути стримана й етична, адже все це формує репутацію та враження клієнта про адвоката.

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук