Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

Анонімні грошові перекази без відкриття рахунку будуть заборонені.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > Анонімні грошові перекази без відкриття рахунку будуть заборонені.

Анонімні грошові перекази без відкриття рахунку будуть заборонені.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, минулого тижня ми вже писали про те, що в Україні можуть заборонити анонімні грошові перекази без відкриття рахунку. Так ось, відповідний законопроект №2179 зареєстрований в Парламенті та може бути вже прийнятий на найближчій сесії ВР.

Як це буде працювати, і яку інформацію будуть вимагати при грошових переказах?
Якщо ж депутати підтримають цей документ, то всі фінансові установи в Україні при переведенні грошей від однієї людини до іншої, зобов’язані будуть супроводжувати транзакцію повною інформацією про відправника та одержувача коштів.
Для відправника коштів необхідно буде вказати «ПІБ» та безпосередньо сам номер рахунку або унікальний номер операції. Також про відправника можуть запросити і додаткову інформацію: місце його проживання, ІПН, паспорт (серія, номер, місце і дата народження).
Для одержувача достатньо вказати «ПІБ», номер рахунку або ідентифікатор транзакції.
Зверніть увагу, що для операцій до 30 тисяч грн., які здійснюються за допомогою електронних платіжних засобів — достатньо буде вказати номер рахунку або платіжної картки, а також ідентифікатор транзакції.

Які передбачені штрафи?
За кожний виявлений випадок, в законопроекті передбачені штрафи від 3,4 до 5,1 тисяч грн.

По якими операціям буде зроблено виняток?
Переклади готівкою до 5 тисяч грн. та при відсутності ознак пов’язаності такої фіноперації з іншими фінопераціями, що в сумі перевищують 5 тисяч грн. Оплата за товари та послуги, погашення кредитів до 30 тисяч грн. Оплата штрафів, комунальних послуг. Операції зняття коштів зі свого рахунку.

Друзі, а що Ви думаєте щодо заборони анонімних грошових переказів? Чи удосконалить це запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом? Поділіться Вашою думкою…

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук