Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

Вже рік як НБУ проводить в Україні монетну реформу.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > Вже рік як НБУ проводить в Україні монетну реформу.

Вже рік як НБУ проводить в Україні монетну реформу.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, а чи знаєте Ви, що вже майже як рік в Україні проходить монетна реформа ?. З першого липня 2018 року НБУ перестав карбувати монети 1, 2, 5 і 25 копійок та запустив процес щодо округлення сум в чеку. Чиновники пояснюють, що такі дії необхідні для оптимізації розрахунків монетами. У постанові НБУ №25 від п’ятнадцятого березня 2018 року йдеться, що за відсутності дрібних монет в касі при розрахунку з покупцем автоматично буде відбуватися округлення суми. Від однієї копійки до чотирьох — в сторону зменшення. І відповідно від п’яти копійок до дев’яти — в сторону збільшення. Однак такі нововведення викликали шквал обурень та непорозумінь у представників вітчизняного бізнесу.

Так наприклад, вже цієї осені рітейлери можуть зіткнутися з величезними штрафами. Але не за порушення, а через правові прогалин в постанові Нацбанку щодо припинення прийому монет номіналом 1, 2, 5 копійок з першого жовтня 2019 року. У зв’язку з чим, у бізнесу виникають додаткові питання щодо звітності та оподаткування. До сих пір не ясно як буде проходити реалізація підакцизних товарів за цінами вище або нижче мінімальної вартості для алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Згідно з чинним законодавством, якщо така продукція буде реалізована нижче мінімальної вартості навіть на одну копійку, то це призведе до штрафу в розмірі ста відсотків від вартості партії, але не менше десяти тисяч гривень.
Друзі, а як Ви вважаєте, чи зможе новий Парламент в найближчі час внести відповідні уточнення та не створювати бізнесу додаткових проблем та навантажень?

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук