Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

В Україні зміняться правила вручення судової повістки.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > В Україні зміняться правила вручення судової повістки.

В Україні зміняться правила вручення судової повістки.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, зверніть увагу, що в Україні зміняться правила вручення судової повістки(далі повістка). Відповідні зміни, перед новим роком, Уряд вніс до правил надання послуг поштового зв’язку.

Що хочуть змінити?

Кабінет Міністрів доповнив відповідні правила двома пунктами  99-1(для фіз. осіб) і 99-2(для юр. осіб) , які стосуються доставки та вручення повістки в суд.

Що передбачає Пункт 99-1?

  1. Лист до фіз. особи, оформлений як рекомендований з позначкою повістка, під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто в руки адресату.
  2. Якщо адресат відсутній за адресою, лист вручать будь-кому з повнолітніх членів його сім’ї, який проживає разом з ним.
  3. Якщо за вказаною адресою відсутні вищезгадані особи — працівник пошти проінформує адресата за наявним номером телефону. Також поштар залишить в поштовій скриньці адресата повідомлення про надходження вищезгаданого листа.
  4. Якщо протягом 3-х днів з моменту інформування за листом не прийшли, на пошті ставиться відмітка «адресат відсутній за вказаною адресою» з підписом і відбитком календарного штемпеля. І не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його в суд.

Що передбачає Пункт 99-2?

Рекомендованого листа до юр. особи з позначкою повістка, вручається:

  1. представнику юр. особи,
  2. уповноваженому на одержання пошти, під підпис.

Якщо адресат відсутній, працівник пошти виконує аналогічну процедуру, що і з фіз. особами і повертає лист до суду.

Друзі, а що Ви думаєте про такі зміни, чи зможуть нові правила врегулювати процедуру з вручення судових повісток? Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук