Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

В Україні набув чинності закон «Про інформацію для споживачів продуктів харчування».

Юридическая компания Incolanse > Новости  > В Україні набув чинності закон «Про інформацію для споживачів продуктів харчування».

В Україні набув чинності закон «Про інформацію для споживачів продуктів харчування».

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, зверніть увагу, що з учорашнього дня в Україні набув чинності закон «Про інформацію для споживачів продуктів харчування» (далі Закон). Одним з головних завдань документа, передбачено введення заборони на використання інформації, яка може ввести в оману споживача (чим так люблять грішити виробники). Закон повністю відповідає Регламенту ЄС і встановлює правові та організаційні основи надання споживачам інформації про харчові продукти.

Також Законом встановлюється заборона на розповсюдження реклами та представлення харчових продуктів, які не відповідають дійсності та вводять в оману. Крім цього Законом забороняється зображувати на упаковці продукту інгредієнт, якщо такий компонент не використовується або не міститься в харчовому продукті. А за недостовірну для споживачів інформації про харчовий продукт, документом передбачено накладення штрафу на юросіб у розмірі 15-ти, фізосіб підприємців у розмірі 10-ти мін. зарплат. Однак окрім позитивних моментів у підприємців деякі застереження на рахунок цього Закону.

У зв’язку з тим, що з учорашнього дня Мінекономрозвитку скасувало технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів, у бізнесу побоювання, що перехідний період для маркування товарів за старими нормами може опинитися під загрозою. На сьогоднішній день в Україні немає законодавства, яке б визначало, яким чином далі здійснювати цей процес (протягом 3-х років), передбачений в Законі. Друзі, а як Ви вважаєте, чи допоможе цей Закон викорінити всіх недобросовісних виробників з полиць магазинів та поліпшити якість своєї продукції?

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук