Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

В Україні планують надати Уряду повний доступ до детальної інформації про всіх одержувачів субсидій.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > В Україні планують надати Уряду повний доступ до детальної інформації про всіх одержувачів субсидій.

В Україні планують надати Уряду повний доступ до детальної інформації про всіх одержувачів субсидій.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, і всі хто мав справу з оформленням субсидій або інших соцвиплат, зверніть увагу, що в Україні планують надати Уряду повний доступ до детальної інформації про всіх одержувачів субсидій. Відповідний Законопроект уже зареєстрований в Парламенті. По суті, документ розширює права для спеціального органу при Кабінеті Міністрів, який відповідає за моніторинг і верифікацію соціальних виплат.

Що хочуть зробити, та що будуть перевіряти?
Даним проектом закону, депутати хочуть внести ряд значних змін в чинне законодавство, щоб забезпечити широкий та безперешкодний доступ чиновників до інформації про українців.
У запропонованій редакції закону, наглядове відомство може отримати доступ до даних державного демографічного реєстру. Без письмового запиту отримати інформацію про банківські рахунки українців. Коли і скільки разів людина перетинала кордон України. А також отримувати дані з реєстрів виборців, нерухомості, і реєстру юр і фізосіб підприємців.

Що насторожує?
Якщо закон приймуть в тому варіанті, який є на сьогоднішній день, то спеціальному верифікаційного органу більш не потрібно буде запитувати дозвіл у громадян на обробку їх персональних даних.
Крім цього, чиновники планують створити автоматизовану систему, яка міститиме в собі всі необхідні дані по громадянину. Система розглядатиме нові заявки на соціальну допомогу, та проводитиме моніторинг за останні три роки, коли людина отримувала виплати.

Друзі, а що Ви вважаєте щодо таких змін, чи варто приймати документ в такій редакції, та чи не буде він суперечити закону України про захист персональних даних? Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук