Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

В Україні скасовано добовий ліміт на придбання валюти.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > В Україні скасовано добовий ліміт на придбання валюти.

В Україні скасовано добовий ліміт на придбання валюти.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, зверніть увагу, що з сьогоднішнього дня в Україні скасовано ліміт на покупку фізичними особами валюти до 150 тис. грн на добу.  Регулятор також скасував і добові ліміти на придбання банківських металів.  Таким чином, НБУ продовжує проводити лібералізація валютного законодавства та зміцнювати макрофінансову стабільність в державі.

 Що змінитися?

Відтепер через касу банку, фінустанови або в системах онлайн-банкінгу, фізособа має право купувати валюту та банківські метали на будь-яку суму, без обмежень.  Також ,Регулятор скасував вимогу про надання фізичними особами в банки документів, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти.

 Які ризики скасування ліміту?

За прогнозами НБУ, скасування обмежень на валютний ринок ніяк не вплине.  На сьогоднішній день українці більше продають валюти, ніж купують.  Більш того, загальні обсяги купівлі та продажу валюти населенням сьогодні є співмірними.  Експерти вважають, що передумов до того, що після скасування лімітів в касах банках буде великий ажіотаж клієнтів, охочих купити валюту — немає.

Друзі, а як Ви вважаєте, чи не призведуть такі зміни до тиску на гривню?  Та як Ви загалом оцінюєте сам процес лібералізація валютного законодавства в Україні?  Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук