Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

Для переказів на суму понад 5 тисяч гривень – потрібно буде ідентифікація особи.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, зверніть увагу, що з наступного вівторка (28 квітня) громадяни, що бажатимуть здійснити грошовий переказ без відкриття рахунку більше ніж на п’ять тис. грн., змушені будуть надати документи (права, паспорт) для його проведення.
Відповідні вимоги містяться в Законі №361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів…» , який набирає чинності 28.04.2020.

Що зміниться?
На сьогоднішній день ця вимога застосовується до операцій, що перевищують 15 тис. грн, а з наступного тижня граничну планку знизять втричі.

Іншими словами, без документів, що підтверджують особу, тобто анонімно – зробити перерахування не можна буде за такими операціями:
1️⃣.переказ коштів без відкриття рахунку понад 5 тис. грн.
2️⃣.поповнення рахунку або переказ коштів іншим особам.
3️⃣.поповнення рахунку через платіжні термінали.
4️⃣.оплата послуги або товару при доставці за допомогою післяплати.
Представники Нацбанку пояснюють, що все це не забороняється в принципі, однак необхідно ідентифікувати себе в обов’язковому порядку при операціях понад 5 тис. грн. Зверніть увагу, що, за словами НБУ — доводити походження коштів буде не потрібно.

Винятки
Регулятор встановив ряд винятків, за якими банкам необов’язково проводити ідентифікацію людини. До цього переліку входять наступні операції:
1️⃣.оплата комуналки, штрафів, обов’язкових зборів та платежів (незалежно від суми).
2️⃣.оплата кредитів – на суму до 30 тис. грн.
3️⃣.зняття коштів з власного рахунку.
4️⃣.оплата товарів та послуг за допомогою платіжної картки.
НБУ наголошує, що у всіх випадках, де використовується платіжна картка — вважається, що особа вже була ідентифікована.Так як при отриманні картки особа вже подавала паспорт, ІПН і т. д.

Друзі, а що Ви думаєте про нові правила грошових переказів ?Та чи критичне для Вас таке зниження лімітів? Поділіться Вашою думкою…

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук