Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

НБУ продовжує поступово скасовувати свої обмеження, на цей раз зміни торкнулися інозмених інвесторів.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > НБУ продовжує поступово скасовувати свої обмеження, на цей раз зміни торкнулися інозмених інвесторів.

НБУ продовжує поступово скасовувати свої обмеження, на цей раз зміни торкнулися інозмених інвесторів.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, НБУ продовжує поступово скасовувати свої обмеження, на цей раз зміни торкнулися інвесторів. Таким чином, з учорашнього дня в Україні всі закордонні інвестори, які придбали облігації внутрішньої державної позики України (далі — ОВДП) або мають частки в компаніях які знаходяться в Україні, мають право:
1.Без обмежень розпродавати набуті активи.
2.В будь-який зручний для себе момент — виводити валюту з країни.

Відповідні зміни прописані у постанові Національного банку України №113 від 9.09.19 року.
Нагадаємо, що до вчорашнього дня інвестори були обмежені в такому праві. В місяць Нацбанк дозволяв їм виводити з країни від продажу активів не більше €5 млн.

Чиновники запевняють, що в нинішньому послабленні ніякої загрози для стабільності національної валюти не має. Окрім цього, в постанові №113 уточнили, що ліміт у розмірі €2 мільйонів на рік на інвестиції українських компаній в папери закордонних емітентів поширюються не тільки на акції західних корпорацій, але й на українські євробонди. Таким чином, з 10 вересня і банки і бізнес зможуть викуповувати український зовнішній борг
Друзі, а як Ви вважаєте, чи буде така лібералізація сигналом нерезидентам, що інвестувати в Україну тепер безпечно та економічно вигідно? Поділіться Вашою думкою…

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук