Юридическая компания

9:00 - 18:00

Работаем с Пн по Пт

+380970792155

Facebook

Instagram

YouTube

 

Парламент вніс антирейдерські правки до Земельного кодексу.

Юридическая компания Incolanse > Новости  > Парламент вніс антирейдерські правки до Земельного кодексу.

Парламент вніс антирейдерські правки до Земельного кодексу.

Incolanse LTD ООО «Инколанс» ТОВ «Інколанс»

Друзі, на вчорашньому засіданні Парламенту, були внесені антирейдерські правки до Земельного кодексу України. У зв’язку з прийдешньою земельною реформою, депутати в другому читанні прийняли Закон №0858, який протидіє захопленню майна фермерів.

Що це означає?
Таким чином, парламентарії планують забезпечити захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, та запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в агросекторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин.

Для чого це потрібно?
Документ передбачає вдосконалення процедури держреєстрації земельних ділянок, прав на них, та взаємодію з Держзем кадастром і держреєстром прав на нерухомість.

З чим будуть боротися?
1️⃣. З неправомірним заволодінням земель, в тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами.
2️⃣. З захопленням майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільгосптехніки, врожаю, інших матеріальних активів).
3️⃣. Не допустити зупинку діяльності сільгосппідприємств внаслідок необґрунтованого накладення арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їх виробничої діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).

Друзі, а що Ви взагалі думаєте про земельну реформу? Чи зможуть такі зміни убезпечити фермерів від рейдерських захоплень? Поділіться Вашою думкою …

Оставить отзыв

Leave a feedback

Залишити відгук